cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Honden, katten en knaagdieren: de populairste huisdieren in Nederland

Nederlanders houden van huisdieren! Uit onderzoek is gebleken dat honden en katten de populairste huisdieren zijn in ons land. Maar ook andere dieren zoals knaagdieren en vissen doen het goed. In dit artikel bespreken we de meest populaire huisdieren in Nederland.

Populariteit van honden

Honden zijn veruit de populairste huisdieren in Nederland. Dit komt doordat honden gezien worden als trouwe vrienden en ze ook echt aanvoelen als familie. Daarnaast zijn honden ook erg intelligent en kunnen ze makkelijk getraind worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van trucjes of het laten lopen aan de lijn. Mensen en honden helpen elkaar al duizenden jaren, wat ook een van de redenen waarom honden nog altijd zo geliefd zijn.

Katten op de tweede plaats

Katten zijn ook erg populair in Nederland, en dit is voornamelijk omdat ze ontzettend aaibaar zijn. Katten hoeven minder te worden getraind dan honden en ze hebben ook minder verzorging nodig. Daarnaast zijn katten ook erg schoon, wat betekent dat je huis altijd netjes zal blijven. Katten zijn dus ideaal als huisdier voor mensen die niet veel tijd hebben of niet van honden houden.

Knaagdieren in Nederland

Verder vind je natuurlijk de knaagdieren hoog in de lijst, met name hamsters, cavia’s en konijnen. Dit zijn leuke huisdieren voor kinderen omdat ze niet veel verzorging nodig hebben. Bovendien vinden veel mensen het fijn om knaagdieren in huis te hebben, omdat ze rustig zijn en niet veel ruimte in beslag nemen. Je zult niet veel tijd kwijt zijn aan deze beesten, terwijl ze wel erg schattig zijn.

Aquariums en vijvers

Tot slot doen vissen het ook erg goed als huisdier in Nederland. Dit is voornamelijk omdat vissen ontzettend mooi zijn om naar te kijken. Daarnaast is het ook erg rustgevend om naar vissen te kijken, wat betekent dat je even tot rust kan komen wanneer je thuiskomt van een drukke dag. Ook zijn vissen erg onderhoudsarm, wat betekent dat je ze makkelijk in huis kan houden. Meestal zie je vissen in een aquarium of vijver, maar je hebt natuurlijk ook nog de bekende vissenkom, waar je wat minder vissen in kwijt kunt.