cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Drie redenen om deze zomer te starten met padel spelen

Als we het hebben over een sport die de laatste jaren enorm in opkomst is in zowel Nederland als ook in België, dan hebben we het natuurlijk over padel. Padel is een afgelide sport van tennis, wat wordt gespeelt in teams van twee. In tegenstelling tot bij tennis, mag je bij padel gebruik maken van de wanden achter je en ook naast je.

Door deze goed te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de tegenstander geen schijn van kans maakt. Dus loop jij al een tijdje met het idee om te beginnen met padel? Dan hebben wij een aantal redenen voor je, die je zeker van doen overtuigen dat het op z’n minst het proberen waard is!

Goed voor je gezondheid

Padel lijkt misschien op het eerste oog een niet heel erg intensieve sport, maar niets is minder waar! tijdens een serieus potje padel verbrand je namelijk de nodige calorieën. Daarnaast is het ook nog eens een keer een absolute full body workout volgens experts als AfvallenMetSporten.nl. Doordat je zowel je core, benen als armen trainen, is het dus een absolute aanrader voor iedereen die lekker wil bewegen. Zorg er echter wel voor, dat voor je begint je wel eerst een goede warming-up doet. Omdat het vaak explosieve bewegingen zijn die je maakt, ligt de kans op een vervelende blessure natuurlijk altijd op de loer. Door voor de tijd even een paar rondjes om de baan te lopen en je spieren te rekken en te strekken, zal je al snel merken dat je een stuk soepeler aan een potje padel begint.

Je kunt het altijd doen!

Het grootste voordeel wat je hebt wanneer je gaat padellen, is dat er geen redenen zijn om het niet te kunnen doen. Weersinvloeden spelen namelijk geen enkele rol. Het enige waar je mee te maken kunt krijgen, is dat door de enorme stijgende populariteit van de laatste jaren, de banen allemaal gereserveerd zijn.

Gelukkig worden er bijna dagelijks nieuwe banen geopend, dus ook dit argument kan al snel naar het rijk der fabelen worden verwezen. Zo kun je dus in weer en wind heerlijk aan je conditie werken en is het ook nog eens super gezellig ook. Zorg er alleen wel voor, dat wanneer je net begint, je een koppel extra hebt, zodat je tijdig je rust kunt pakken.

Gezellig

Padellen doe je met z’n vieren. Dat betekend twee tegen twee. Waar je bij tennis prima een single match kunt spelen, is dat bij padel niet aan te raden. Doordat je zowel de wanden achter je, als naast je mag gebruiken, is het alleen bijna niet te belopen. Daarnaast is het met z’n vieren natuurlijk ook gewoon een stuk gezelliger. Zo kun je ervoor kiezen om nadertijd nog even een drankje te doen en bij te kletsen. Niet voor niets zien we steed vaker dat er vrienden en ook vriendinnen groepen voor kiezen om één of zelfs twee vaste avonden in de week te gaan padellen. Zo komen ze aan een beetje extra beweging en onderhouden ze ook direct alle sociale contacten. Kortom, zeker een aanrader dus!