cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Drie redenen om van het roken over te stappen op de e-sigaret

Je kent het vast wel, je rookt al jaren en hebt al een aantal pogingen gedaan om te stoppen met roken. Keer op keer lukt je dit niet of lukt het tijdelijk. We weten natuurlijk allemaal wel dat roken slecht is voor je en nadelige effecten kan hebben. Daar zijn dus tegenwoordig veel alternatieven voor. Een van deze alternatieven is de elektrische sigaret of terwijl de e-sigaret. Zo zitten er heel wat voordelen aan de e-sigaret en is deze niet alleen goedkoper dan gewone sigaretten.

De e-sigaret bevat namelijk ook geen kankerverwekkende stoffen zoals; teer, benzeen, nitrosamine, formaldehyde, arsenicum, polonium, lood-206, cyanide, aceton, ammoniak, azijnzuur en DDT. Of zulke kleine hoeveelheden dat dit niet schadelijk is. De rook van een e-sigaret bevat daarnaast ook geen stikstofmonoxide en koolmonoxide. Het roken van een e-sigaret heeft ook dezelfde voordelen dan als je wilt stoppen met roken. Je krijgt een verbeterde conditie, je hebt een frissere adem en de kans op haarverlies is aanzienlijk minder. Een frissere adem komt omdat het alleen waterdamp is met een toegevoegd smaakje. Genoeg redenen om over te stappen naar de e-sigaret. We zullen de drie redenen om van het roken over te stappen op de e-sigaret hieronder voor je opsommen.

De e-sigaret bevat geen kankerverwekkende stoffen

Zoals al eerder aangegeven is dit misschien wel de belangrijkste reden. In een e-sigaret zitten geen kankerverwekkende stoffen. In een normale sigaret zitten niet alleen kankerverwekkende stoffen zoals teer, maar nog honderden bestanddelen die ook zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. Bij het roken van een e-sigaret komt er maar slechts één giftige stof vrij en dat is Nicotine. Bij een normale sigaret komen er tijdens het roken duizenden giftige stoffen vrij. In een normale sigaret zitten ook stoffen als koolmonoxide en stikstofmonoxide verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je conditie verminderd, je vaatwanden beschadigd en je huid er verouderd gaat uitzien. Stikstofmonoxide kan ook zorgen voor slagader verhardingen of vernauwingen. Een e-sigaret bevat geen van beide, geen koolmonoxide maar ook geen stikstofmonoxide.

De e-sigaret stinkt niet tijdens het roken

Een e-sigaret produceert geen rook, ook al lijkt dit wel zo wanneer je dit gebruikt. De e-sigaret werkt namelijk op een batterij en steek je niet letterlijk aan. De batterij levert weer energie aan de verstuiver die zit verwerkt in de e-sigaret. Deze verstuiver zorgt er weer voor dat de vloeistof in de e-sigaret verdampt. Een e-sigaret werkt dus gewoon op waterdamp en produceert daarom geen stinkende rook! Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving! Doordat de e-sigaret geen rook produceert, voorkom je bruine tanden en gele vingers tijdens het roken. Dit krijg je tijdens het normale roken wel door de tabaksrook. Het roken van een e-sigaret wordt daarom ook wel ‘’dampen’’ genoemd.

De e-sigaret is veel goedkoper dan ‘’normaal’’ roken

Het is natuurlijk erg fijn dat de e-sigaret stukken beter is voor je gezondheid, maar de prijs is ook erg aantrekkelijk om wel over te stappen op de e-sigaret. Waarom is de e-sigaret veel goedkoper? Dit komt voornamelijk omdat er op de e-sigaret nauwelijks belasting wordt geheven en op normale sigaretten wel. Je betaalt gemiddeld voor het roken van 80 sigaretten nog geen €10, zelfs met de duurste producten zoals de nieuwe wegwerp e-sigaretten bijvoorbeeld.