cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Hoe kies je een goede rugzak om mee te gaan backpacken?

Sta jij op het punt om een nieuwe rugzak of backpack aan te schaffen, dan is het natuurlijk wel zo prettig dat deze ook voldoet aan al je wensen. Mede daarom is het dus belangrijk dat je er goed de tijd voor neemt en absoluut geen overhaaste beslissing maakt. De prijs voor een goede backpack is immers niet mals, je kunt er dan maar beter wat extra tijd en energie instoppen, zodat je uiteindelijk zeker weet dat je er eentje hebt die voldoet aan al je wensen. Omdat we het ons goed kunnen voorstellen dat het wellicht lastig kan zijn om een geschikte backpack te vinden, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen.

Wat ga je doen?

De eerste stap voordat je op zoek gaat naar een nieuwe backpack, is natuurlijk de activiteit. Wanneer je namelijk gaat wandelen of fietsen, zal je een andere backpack nodig hebben, dan wanneer je voornemens bent een meerdaagse trektocht te doen. Op basis van deze informatie kan er namelijk worden bepaald hoe groot je rugzak moet zijn. Je hebt immers tijdens een paar uur wandelen en stuk minder nodig, dan wanneer je er een aantal dagen of zelfs weken tussenuit gaat.

Inhoud

Nadat je hebt bepaald welke activiteit je gaat uitvoeren, is het zaak te bepalen hoe grote backpack je hiervoor nodig hebt. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je een dag weggaat je een stuk minder mee hoeft te nemen, dan wanneer je een heel weekend of zelfs langer vertrekt. Gemiddeld moet je rekening houden met een inhoud van zo’n 20 tot 40 liter bij een dagtocht. Ga je wat langer weg, dan hebben we het over meerdere dagen, dan volstaat een tas van zo’n 40 tot 60 liter. Ben je nu echt voor nemens om enkele weken rond te trekken, dan zal je toch echt een stuk groter moeten gaan en kom je al snel uit om een backpack van tussen de 60 en 100 liter. Ben je van plan om waardevolle inhoud mee te nemen? Overweeg dan zeker een backpack met antidiefstalsysteem.

Gewicht van je backpack

Naast de inhoud is ook het gewicht een belangrijke factor. Vooral wanneer je een aantal weken weggaat, kan een paar kilo extra soms net te veel worden. Het is dus raadzaam om van te voren te bepalen wat je allemaal mee wilt nemen, zodat je op basis daarvan kunt bepalen of je een lichte of een wat zwaardere backpack nodig hebt. Kies je voor een zwaardere backpack, zorg er dan ook voor dat deze is voorzien van banden bij de heupen, zodat het gewicht goed en gelijkmatig kan worden verdeeld over het hele lichaam.

Comfort

Wanneer je de hele dag met een backpack op je rug loopt, dan is het natuurlijk wel zo fijn dat deze ook prettig zit. Kijk daarom dus ook naar het draagsysteem van je rugzak, zodat je zeker weet dat het gewicht op een goede manier wordt verdeeld. Ook is een extra voering in de banden geen overbodige luxe. Je draagt de tas toch zo’n beetje de hele dag met je mee, dan is het wel zo fijn dat deze ook comfortabel zit.