cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Is een Apple Watch een goede optie als sporthorloge?

We willen ons steeds vaker fitten voelen en doen hier ook alles aan. Er zijn tegenwoordig ook veel sporthorloges ontwikkeld voor het hardlopen of het beoefenen van andere sporten. Met een Apple Watch mis je geen berichtje of melding van je vrienden, check je snel je agenda of neem je net op tijd dat ene telefoontje op. Maar met de Apple Watch kan je ook goed je prestaties meten tijdens het hardlopen. Er zitten namelijk veel functies op de Apple Watch zoals; GPS-sensor, hartslagmeter en een groot aanbod aan apps. De Apple Watch is dan ook de meest complete hardloophorloge. We vertellen je graag verder waarom een Apple Watch ook een goede optie is als sporthorloge.

Trainen op hartslag

Wanneer je veel hardloopt en een fanatieke hardloper bent is het je vast bekend dat hardlopers trainen op basis van je hartslag. Met de Apple Watch kan je dit perfect doen! Een Apple Watch meet namelijk altijd je hartslag wanneer je deze goed en stevig om je polst hebt zitten. Op het startscherm zie je vervolgens jouw hartslag en zo kan je deze constant houden tijdens het hardlopen. Door te trainen op je hartslag voorkomt je overbelasting maar verbeter je ook nog eens je conditie. Een goede conditie is weer erg belangrijk want zo herstel je ook sneller en kan je ook eerder beginnen aan een volgende training.

Je draagt een horloge de hele dag

Wanneer je gebruik maakt van een Apple Watch zal je deze ook de gehele dag dragen net als een normaal horloge. Alle activiteiten die je dus op een dag uitvoert, meet je Apple Watch op. Denk hierbij aan activiteiten zoals; fietsen naar het werk, traplopen of een rondje lopen tijdens je pauze. Je zult dus de hele dag jouw prestaties zien en dit kan je nog meer gaan uitdagen om in beweging te blijven. Het leuke aan een Apple Watch is dat je ook je prestaties kunt delen met jouw vrienden! Zo kan je elkaar lekker motiveren. Jij krijgt een melding wanneer een vriend een nieuw record heeft behaald maar andersom ook. Zo kan je elkaar goed uitdagen en haal je niet alleen het beste uit jezelf, maar ook nog eens uit je vrienden!

Apple workout

Dit is een app die standaard op de Apple Watch is geïnstalleerd. Je kunt hier alle prestaties die je hebt behaald tijdens het sporten vastleggen. Nog een voordeel van deze app is dat je kunt aangeven tijdens het sporten wat je juist wilt zien op je Apple Watch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je hartslag, zo kan je dus weer goed trainen op je hartslag. Vind je het belangrijker om te weten hoeveel calorieën je nu verbrandt tijdens het sporten? Dan stel je dit in je op je beginscherm. Zo zijn er nog meer verschillende mogelijkheden om op je beginscherm in te stellen.  Doordat je alles kunt vastleggen in de app, kan je het ook gaan vergelijken met prestaties van eerdere trainingen. Zo kan je zelf in de gaten houden of je al vooruitgang boekt.