cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Is het toegestaan om je Netflix-wachtwoord te delen met familieleden?

De kans dat jij netflix kijkt op de account van een ander, die is vrij groot. Met een abonnement kun je namelijk tot met wel 4 verschillende account kijken naar je favoriete series en films, maar of dit helemaal is wat Netflix voor ogen heeft, dat valt nog maar te bezien. De bedoeling van dit systeem, is eigenlijk dat iedereen binnen het huishouden een eigen account heeft, waarmee ze hun eigen favorieten kunnen toevoegen en ook op basis van hun eigen interesses bepaalde voorgestelde series en films krijgen. Toch is dit niet wat er in de praktijk gebeurt, maar is het eigenlijk wel toegestaan om met meerdere mensen buiten het huishouden Netflix te kijken op dezelfde account?

De voordelen van het delen van een Netflix account

Het delen van een netflix account heeft natuurlijk als grote voordeel dat je de kosten kunt delen door meerdere personen. Een gemiddeld netflix abonnement kost vandaag de dag namelijk gemiddeld toch al snel tussen de 10 en 15 euro. Hoe fijn is het, dat wanneer je hier met meerdere mensen naar kunt kijken, je ook deze kosten kunt delen. Zo kun je dus in de praktijk voor minder dan 5 euro onbeperkt kijken naar jouw favoriete films of series. Het grote voordeel is, dat iedereen z’n eigen account kan maken, waardoor jij je dus nooit geen zorgen hoeft te maken dat je kijklijst ineens is verdwenen.

Waarvoor was het delen oorspronkelijk bedoeld?

Het delen van een Netflix account was er in de basis voor bedoeld dat alle familieleden binnen hetzelfde huishouden gebruik konden maken van hun eigen account. Je kunt namelijk je eigen kijklijst samenstellen en ook krijg je op basis van je interesse bepaalde voorgestelde films of series te zien. Toch blijkt dat dit in de praktijk niet helemaal werkt. Zo zien we dat vrienden met enige regelmaat de accounts uitwisselen, zodat iedereen rustig kan streamen. Uiteraard zien we dat vooral familie en vrienden accounts met elkaar uitwisselen. Zo is de één verantwoordelijk voor de kosten van het account van Netflix en neemt de ander één van de vele andere streamingdiensten voor rekening. Door dan met elkaar te ruilen, heb je onderaan de streep toegang tot alle streamingdiensten terwijl je hier vaak nog geen kwart voor betaald van wat je daadwerkelijk zou moeten doen.

Mag je je netflix account delen?

De hamvraag is natuurlijk of het is toegestaan om je account met iemand te delen. Het antwoord op deze vraag is in de basis nee. Dat komt doordat het namelijk niet is toegestaan om je gegevens te delen met derden. Toch is Netflix op dit moment wel bezig om te kijken hoe ze dit probleem kunnen ondervangen. Er zijn momenteel verschillende tests gaande om te kijken wat ze er tegen kunnen doen volgens Techblog Romstore. Echter realiseert Netflix zich ook heel goed, dat wanneer ze ervoor kiezen dit om wat voor reden dan ook te beperken, dan is de kan aannemelijk dat ze een groot deel van de abonnees verliezen. Want laten we eerlijk zijn, een groot deel van de mensen vindt het geen 11 tot 15 euro per maand waard om te kijken. Het is dus een enorme gok en een afweging die ze moeten maken. Wordt dus vervolgt..