cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Tips bij het kiezen van de beste printer voor bij jou thuis

Ondanks het feit dat er steeds minder wordt geprint, omdat het natuurlijk niet heel erg milieuvriendelijk is, ontkomen we er af en toe toch niet aan om dit toch te moeten doen. Omdat de zoektocht naar een printer vaak een best lastige kan zijn, hebben we een aantal tips voor je samengesteld, die je hierbij kunnen helpen. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer jij op het internet gaat zoeken naar een nieuwe printer, je een gigantisch aanbod printers te zien krijgt. Wanneer je dan niet exact weet wat je nodig hebt, kan het zomaar zijn dat je een hoop geld uitgeeft voor iets wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Dus sta jij op het punt een nieuwe printer aan te schaffen, dan is het goed om onderstaande tips hierin mee te nemen of een website als BestePrinters.be te raadplegen.

Tekst of ook foto’s?

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen, is of dat je enkel en alleen tekst print of dat je ook voornemens bent om foto’s te gaan printen. Wanneer dit laatste namelijk het geval is, dan zal je moeten kijken naar een ander soort printen, dan wanneer het alleen om tekst gaat. Je kunt je namelijk voorstellen, dat een printer die geschikt is voor het afdrukken van foto’s doorgaans een ook iets ander prijskaartje heeft, dan wanneer je alleen teksten afdrukt. Ook is het zo, dat wanneer je maar een paar foto’s per jaar afdrukt, je dit beter kunt laten doen, dan dat je hier een printer voor aanschaft.

De hoeveelheid prints

Het is natuurlijk een enorm verschil of je alleen thuis print of dat je op een kantoor met meerdere mensen met enige regelmaat de printer gebruikt. Print je niet zo heel veel, dan kun je best kiezen voor een inktjetprinter volgens blogster An Lanarts. Deze werkt op basis van een inktcartridge en bijvoor prima voor thuisgebruikt. Print je op kantoor of thuis een stuk meer, dan is een laserjet een betere optie. Deze werkt op basis van een toner en is doorgaans ook vele malen sneller. Print je meer dan 100 pagina’s in de week, dan is het ook qua kosten een stuk voordeliger om te kiezen voor een laserjet printer.

Het budget

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het budget wat jij te besteden hebt. Het budget bepaald namelijk voor een groot deel wat voor soort printer je uiteindelijk kiest. Je kunt je namelijk voorstellen, dat zaken zoals een kleurenprinter en ook een printer met scanfunctie allemaal een meerprijs heeft. Zorg er daarom dus voor, dat je voor jezelf goed in kaart brengt aan welke eisen je printer allemaal moet voldoen, zodat je op basis hiervan een goede keuze kunt maken. Het is natuurlijk ontzettend zonde, dat wanneer je net een nieuwe printer hebt aangeschaft, je tot de conclusie komt dat deze niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Twijfel je en weet je niet goed welke keuze voor jou de beste is, dan is het verstandig om naar een winkel toe te gaan en te vragen om een passend advies.