cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Vier redenen om vandaag een bloeddrukmeter in huis te halen

Je gezondheid is natuurlijk het grootste bezit dat je als mens hebt. Naarmate je ouder wordt, vergroot de kans op eventuele hart- en vaatziektes. Het is dus belangrijk dat jij met enige regelmaat checkt of je bloeddruk nog wel goed is. Vooral na je 40e is het risico een stuk hoger dan wanneer je jonger bent. Het risico van een namelijk te langdurige hoge bloeddruk, is een verhoogde kans op een beroerte of hartinfarct. Het dus is van groot belang, dat jij na je 40e met enige regelmaat je bloeddruk opmeet. Om je een idee te geven waarom dit belangrijk is, hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet. Je doet er dus ook zeker verstandig aan om hier eens goed naar te kijken. Ook wanneer je nog niet de 40 bent gepasseerd.

Je gezondheid monitoren

De voornaamste reden om je bloeddruk te meten, is natuurlijk om te kijken hoe het ervoor staat met je gezondheid. Wanneer je namelijk een te hoge bloeddruk hebt, dan kan dit leiden tot allerlei verschillende kwalen. Om dit te voorkomen, is het dus vooral na je 40e zoals we al even hebben benoemd extra van belang om dit regelmatig thuis op te meten met een kwalitatieve en betrouwbare meter van een merk als Medisana of Omron. Probeer jezelf aan te wennen om bijvoorbeeld wekelijks op een vaste dag je bloeddruk op te meten. De meeste bloeddrukmeters onthouden je bloeddruk, waardoor je de volgende keer gemakkelijk kunt zien of het beter of juist slechter is geworden.

Je kunt sneller schakelen

Het kan heel goed zijn, dat je om wat voor reden dan ook je af en toe niet zo lekker voelt. Dit kan zijn omdat je een opgejaagd gevoel hebt, maar ook vermoeidheid is één van de symptomen wanneer jij je bloeddruk niet op orde hebt. Omdat de drempel om naar een huisarts te gaan vaak een stuk hoger is, dan wanneer je thuis je bloeddruk op kunt meten, is het dus raadzaam om er één in de kast te hebben liggen.

Een hoge bloeddruk voel je niet

Het gevaar van een te hoge bloeddruk, is dat je het niet voelt. Niet voor niets wordt het daarom ook wel een ‘stille’ aandoening genoemd. Omdat wij als mensen vaak uit onszelf niet snel wekelijks naar de huisarts gaan voor het laten opmeten van onze bloeddruk, is het dus verstandig om dit zelf te doen. Mocht er dan iets aan de hand zijn, dan kun je op basis van de getallen die je afleest op je bloeddrukmeter advies inwinnen bij je huisarts. Mocht het zijn dat de situatie toch wat nijpender wordt, dan kunnen ze je ter observatie vragen langs te komen.

Je kunt er direct iets aan doen

De meeste mensen weten heel goed wat de reden is dat hun bloeddruk te hoog is. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen en kan het een afwijking betreffen. Echter geldt dit in de meeste gevallen niet en ligt hier vaak ongezonde voeding aan ten grondslag. Door je bloeddruk periodiek te meten, kun jij al snel achterhalen of bepaalde veranderingen in bijvoorbeeld je eetpatroon ervoor zorgen dat je bloeddruk naar beneden gaat.