cjbwg.nl

Zoek naar de beste websites en blogs.

Voor- en nadelen van rijden in een elektrische auto

Rijden in een elektrische auto heeft veel voordelen. Je rijdt geruisloos en schoon en je hoeft niet te tanken. Maar er zijn ook een aantal nadelen aan elektrisch rijden. Je moet vaak langer wachten tot je auto opgeladen is, en soms zijn de elektrische auto’s duurder in aanschaf dan benzine- of dieselauto’s. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van elektrisch rijden? Lees dan verder.

Voordelen van een elektrische auto’s

Als je een elektrische auto hebt, hoef je nooit meer te tanken. Je stopt gewoon je elektrische auto in een laadpaal en je rijdt weer verder. Dit scheelt veel tijd en geld, want elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel. Ook rijd je met een elektrisch voertuig erg stil en schoon. Je maakt geen uitstoot en je buren worden niet wakker van het geluid van je auto. Een ander voordeel van elektrische auto’s, is dat je veel minder geld kwijt bent voor onderhoud bij de garage. Of elektrische auto’s op de lange termijn een stuk schoner zullen zijn, valt nog te zien. De accu’s die gebruikt worden in elektrische voertuigen kosten namelijk veel uitstoot om te produceren.

Nadelen elektrische auto’s

Een elektrische auto is vaak duurder in aanschaf dan een benzine- of dieselauto. Dit komt omdat elektrische auto’s nog relatief nieuw zijn en de productiekosten daarvan hoger liggen. Ook moet je vaak langer wachten tot je elektrische auto opgeladen is dan dat je een tankbenzine of -diesel moet bijvullen. Als je vaak lange afstanden moet rijden, is een elektrische auto daarom niet ideaal. Ben jij voor je werk soms in het oosten van Europa? Of ga je vaak op vakantie naar verre landen met je eigen voertuig? Dan zul je jouw auto niet overal even makkelijk kunnen opladen. Hier moet je dus rekening mee houden als je een keuze gaat maken.

Wil je toch elektrisch rijden? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om je eigen auto thuis te laten. Je kunt namelijk gemakkelijk een auto huren op de locatie, of kiezen voor een fly-drive vakantie.